preskoči na sadržaj

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Login
Rasporedi sati
Važne stranice

Vijesti
Odabrane ekofotografije za travanj i svibanj 2018. godine!
Irena Tišljar / datum: 10. 6. 2018. 21:23

Bližimo se kraju nastavne godine a tako i kraju našeg devetog EkoFoto natječaja za odabir ekofotografije godine. Cilj našeg natječaja je uočavanje posebnosti i promjena koje se dešavaju u prirodi oko nas. Za ekofotografiju travnja odabrane su fotografija "Ljubice" učenice 1.a razreda Tije Zobunđija i fotografija "U daljini" učenice 2.b razreda Marte Horvat.

Najuspješnije ekofotografije svibnja su fotografija učenice Sare Švedek iz 1.b razreda naziva "Daljine" i fotografija učenika Luke Bokana iz 2.b razreda naziva "Simbioza".

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na multimedijalno predavanje Davora Rostuhara!
Irena Tišljar / datum: 7. 5. 2018. 13:36

S velikim ponosom pozivamo Vas na multimedijalno predavanje "Polarni san" koje će održati Davor Rostuhar 8. svibnja 2018. u đurđevačkoj gimnaziji, učionica 12, ujutro u 8 sati.
Poznati hrvatski putopisac i fotograf koji je u siječnju uspješno realizirao prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol dolazi u našu gimnaziju predstaviti svoj veliki pothvat kao nagradu učenicima i profesorima koji su za vrijeme trajanja ekspedicije sudjelovali u online kvizovima na internetskim stranicama Kluba za ekspedicionizam i kulturu KEK te na taj način pratili i podržavali Davorovo putovanje do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Odabrane najbolje eko fotografije za siječanj, veljaču i ožujak 2018.!
Irena Tišljar / datum: 17. 4. 2018. 11:59

Odabrane su najuspješnije ekofotke za siječanj, veljaču i ožujak 2018. godine u našem 9. gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije EkoFoto 2017./2018. Pristiglo je oko stotinjak zanimljivih fotografija koje su napravili učenici naše gimnazije na zadane teme. Većina fotografija prati promjene u prirodi što nas posebno veseli jer učenici uočavaju ljepote i važnost očuvanja prirode za buduće generacije.

Autori najekofotografija mjeseca siječanja su Dorian Karas i Ema Domović iz 1.a razreda.

Autorice najbolje ekofotografije za veljaču su Ena Halaček iz 1.b te Eva Vuković iz 1.a razreda.

Autori najboljih ekofotografija za ožujak su Dorian Karas iz 1.a te Lucija Miklić iz 4. b razreda!

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Moj trenutak inspiracije- 20.travnja 2018.g.
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 3. 4. 2018. 09:23

I ove godine učenici i nastavnici naše Gimnazije  organiziraju izložbu i priredbu pod nazivom „Moj trenutak inspiracije“ koja će se održat 20.travnja (petak) u 16.30 u Domu kulture Đurđevac.

„Trebalo bi nas poučiti da ne čekamo nadahnuće za početi nešto. Akcija uvijek stvara nadahnuće, ali nadahnuće rijetko stvara akciju.“  F. Tibolt

U prilogu je pozivnica svim našim učenicima koji žele s nama podijeliti jedan mali, a većini nepoznati,  dio sebe koji obogaćuje njihovo slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan osoba s Down sindromom-najava akcije!
Irena Tišljar / datum: 20. 3. 2018. 10:26

Pozivamo vas da se uključite u zajedničku akciju obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u srijedu, 21. ožujka 2018. tako što ćemo/ćete obući rasparene šarene čarape. Cilj akcije je podržati borbu za veća prava osoba s Down sindromom i podignuti svijest i toleranciju o ovoj bolesti.

 

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na kviz o filmu i knjizi Schindlerova lista povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta
Irena Tišljar / datum: 16. 1. 2018. 13:29

Pozivamo zainteresirane učenike na kviz o knjizi i filmu SCHINDLEROVA LISTA. Kviz će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u sklopu međunarodnog projekta Šafran koji se petu godinu provodi u đurđevačkoj gimnaziji.

Za sudjelovanje u kvizu potrebno je kod prof. Tišljar prijaviti tročlanu ekipu te pogledati navedeni film i pročitati istoimenu knjigu do kraja ožujka 2018.

Kviz se bude održavao 18.travnja 2018. u učionici 12 đurđevačke gimnazije. 

 


[OPŠIRNIJE]Opisujemo sustave-poziv za natjecanje
Irena Tišljar / datum: 16. 1. 2018. 12:30

Opisujemo sustave je godišnje natjecanje i smotra radova učenica i učenika svih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

U natjecanju i smotri potiče se uočavanje, opisivanje i razumijevanje sustava koji su dio naše okoline. Pritom se primjenjuju znanja iz prirodoslovlja, tehničkih i društveno-humanističkih područja koja su zastupljena u redovitom školskom programu.
Natjecanja se provode zbog opće korisnosti razumijevanja sustava te doprinosu daljnjeg razvijanja kreativnosti, intelektualnih i društvenih sposobnosti zainteresiranih učenika.


[OPŠIRNIJE]Najbolje ekofotografije za studeni i prosinac 2017.
Irena Tišljar / datum: 5. 1. 2018. 17:19

Najuspješnije ekofotke mjeseca studenog u 9. gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije EkoFoto 2017./2018., su fotografija učenice Eme Domović iz 1.a pod nazivom "Maslačak"  te fotografija "Suton" koju je napravila učenica 4.a razreda Lea Matulec. Za najbolje ekofotografije mjeseca prosinca prosudbena komisija odabrala je fotografiju Magdalene Kapitanić  iz 3.a "Nebeska mreža" te fotografiju Ines Šantek iz 4.a naziva "Rainbow colors".

U učionici 12 đurđevačke gimnazije postavljena je izložba najzanimljivijih ekofotografija naših učenika napravljenih ove školske godine!

Zahvaljujemo svim autorima na zanimljivim i brojnim fotografijama. 

TEME ZA MJESEC SIJEČANJ 2018. :

 1. Zimska čarolija
 2. Bajka na dlanu
 3. Jednakost/ravnopravnost/tolerancija
 4. Slobodna tema

[OPŠIRNIJE]Eko fotografija listopada 2017.
Irena Tišljar / datum: 21. 11. 2017. 10:52

Za najuspješnije ekofotke mjeseca listopada u 9. gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije EkoFoto 2017./2018., odabrali smo fotografiju "Ruža od kristala" Ivana Miletića iz 4.b te fotografiju "Plavetnilo" učenice Franice Golubić iz 3.a razreda. 

U učionici 12 đurđevačke gimnazije postavljena je izložba najzanimljivijih ekofotografija naših učenika napravljenih ove školske godine!

Zahvaljujemo svim autorima na zanimljivim i brojnim fotografijama. 

Teme za mjesec studeni:

 1. Tema po izboru
 2. Ljepote prirode
 3. Jednakost/ravnopravnost/tolerancija

TEME ZA MJESEC PROSINAC:

 1. Đurđevačkim ulicama cesta mog života teče / Ulicama moga mjesta cesta mog života teče
 2. Bajka na dlanu
 3. Sloboda
 4. Jednakost/ravnopravnost/tolerancija
 5. Slobodna tema

 


[OPŠIRNIJE]Novosti na nastavničkim stranicama Z. Seleša
Zdravko Seleš / datum: 23. 6. 2017. 20:24

Pročitajte najbolje šk. zadaće 2016./17. i izvješće o radu recitatora ...


[OPŠIRNIJE]Odabrana eko fotografija za ožujak i travanj 2017.!
Irena Tišljar / datum: 8. 5. 2017. 16:45

Velika pohvala svim učenicima koji šalju zanimljive fotografije za potrebe 8. gimnazijskog EkoFoto natječaja. Fotografije obiluju detaljima te svojom jednostavnošću pokazuju sva lica i posebnost prirode. Za mjesec ožujak najuspješnije eko fotografije  napravile su Seline Stankir i Laura Lončar.

Najljepše eko fotografije za mjesec travanj prema mišljenju prosudbene komisije su napravile Ema Vlahović i Gloria Pavlović!

Pobjedničke fotografije su u privitku.

 


[OPŠIRNIJE]Zelena čistka-poziv za sudjelovanje u akciji čišćenja školskog okoliša!
Irena Tišljar / datum: 3. 5. 2017. 11:52

Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj te predstavlja jednodnevnu zajedničku akcija čišćenja divljih odlagališta otpada i okoliša diljem cijele Hrvatske. ČETVRTU godinu zaredom učenici naše gimnazije uključuju se u akciju čišćenja školskog okoliša. Ponosno ističemo da nam se ove školske godine pridružuju i učenici Strukovne škole Đurđevac s ciljem očuvanja zajedničkog okoliša čistim od bilo koje vrste otpada te podizanja svijesti o održivosti i promicanju zdravih životnih navika. 

Pozivamo i Vas da se priključite u akciju čišćenja školskog okoliša u utorak 9.svibnja 2017. s početkom u 12.30!

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na predstavljanje istraživačkih radova iz područja biologije i prirodnih znanosti!
Irena Tišljar / datum: 3. 5. 2017. 11:29

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje istraživačkih radova naših maturantica koje će se održati u srijedu, 10. svibnja 2017. s početkom u 17 sati u učionici 12 naše gimnazije.
Laura Lončar će nas upoznati s najnovijim metodama i važnošću poznavanja alternativne medicine. Lorena Švaco će predstaviti rad "Trezor Sudnjeg dana-banka sjemena u Svalbardu" koji na zanimljiv način ukazuje na važnost očuvanja bioraznolikosti. Sara Ritonja će ukratko objasniti koliko je važno povezati bioinformatiku s genetikom u današnjem modernom svijetu rastuće tehnologije i inovacija.
Veselimo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]Odabrana eko fotografija za siječanj i veljaču 2017.!
Irena Tišljar / datum: 6. 3. 2017. 18:06

Naši vrijedni učenici zapažaju svijet oko sebe te fotografijom bilježe promjene koje se događaju u prirodi. Šalju nam puno zanimljivih eko fotografija pa je često teško odabrati najbolje jer je svaka lijepa i posebna na svoj način. Za mjesec siječanj najuspješnije eko fotografije su napravile Tena Picek i Lea Matulec.

Najzanimljivije eko fotografije veljače prema mišljenju prosudbene komisije napravili su Sara Ritonja i Jan Fusić.

Pobjedničke fotografije su u privitku.

TEME ZA MJESEC OŽUJAK:

1. Ususret proljeću

2. IMAGINE

3. Voda koja život znači

4. Šume-biseri prirode

5. SLOBODNA TEMA


[OPŠIRNIJE]Sarin ključ-kviz povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta
Irena Tišljar / datum: 9. 1. 2017. 13:18

Svake godine 27. siječnja obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Pozivamo učenike da se uključe u kviz o filmu i knjizi SARIN KLJUČ koji će se održati u srijedu, 23.ožujka 2017. godine u našoj gimnaziji s početkom u 17.15 sati. Zainteresirani učenici trebaju oformiti tročlanu ekipu koju prije samog natjecanja možete prijaviti kod prof. Tišljar koja vodi međunarodni projekt The Crocus na nivou škole. 


[OPŠIRNIJE]Poziv za sudjelovanje u nagradnom foto natječaju!
Irena Tišljar / datum: 3. 1. 2017. 11:10

U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. 
Natječaj traje od 24. listopada 2016. do 24. veljače 2017. godine, a objavit će se putem internetske stranice Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Za učenike srednjoškolske dobi organiziran je foto natječaj.

Radovi tematski moraju biti vezani uz:

1.prirodne katastrofe
2.tehničko-tehnološke katastrofe
3.snage sustava civilne zaštite
4.žurne službe.


[OPŠIRNIJE]Odabrane eko fotografije prosinca 2016.!
Irena Tišljar / datum: 3. 1. 2017. 10:53

Za najzanimljivije eko kofotke mjeseca prosinca 2016. godine u 8. gimnazijskom EkoFoto natječaju prosudbena komisija je odabrala fotografiju Laure Lončar (Supermoon) i Paule Šiptar (Sloboda) iz 4.a razreda.

Najuspješnije prošlogodišnje eko fotografije krase gimnazijski eko kalendar za 2017.godinu koji se može nabaviti po pristupačnoj cijeni. Autor kalendara je Vedran Štimac iz 3.a razreda uz mentorstvo profesora Tomislava Ostojića i Irene Tišljar.

 


[OPŠIRNIJE]Eko fotografija za mjesec studeni
Irena Tišljar / datum: 12. 12. 2016. 18:36

Najzanimljivije ekofotke mjeseca studenog u 8. gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije EkoFoto 2016./2017., su fotka "Zaleđeni svijet" učenice 3.a razreda Ines Šantek i  "Bubamara" učenika Mateja Molnara iz 2.a razreda. Zahvaljujemo svim autorima na zanimljivim i brojnim fotografijama. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na predstavljanje istraživačkih radova povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti
Irena Tišljar / datum: 21. 11. 2016. 17:16

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje istraživačkih radova povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koje će se održati u srijedu 23.11.2016. od 17.00 do 18.00 sati u uč.12.

Lorena Švaco  predstavlja rezultate projekta "Zajedno protiv pušenja", Sara Ritonja  istraživački rad "Molekularna gastronomija" a Laura Lončar istraživački rad "Teorija determinističkog kaosa".

Veselimo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan dijabetesa
Irena Tišljar / datum: 21. 11. 2016. 17:11

Učenici 3.b obilježili su Svjetski dan šećerne bolesti koji se obilježava 14.11.svake godine...Tema Svjetskog dana šećerne bolesti 2016. je „Pogledaj dijabetes u oči". Učenici su sudjelovali u nagradnom kvizu o dijabetesu u kojem su mogli provjeriti svoje znanje o simptomima dijabetesa, tipovima dijabetesa, zdravoj prehrani i načinima kako pomoći sebi i drugima...Iznimno je važno podizati svijest o poznavanju i ranom otkrivanju šećerne bolesti jer se na taj način smanjen rizik razvoja komplikacija i lakši je tijek bolesti..


[OPŠIRNIJE]Prijave za on line natjecanje Junior Freshhh!
Irena Tišljar / datum: 27. 10. 2016. 12:11

Pozivamo zainteresirane srednjoškolce da postanu heroji znanosti te se uključe u Junior Freshhh natjecanje. Samo natjecanje održava se u dva kruga; u prvom krugu timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući zadatke iz područja prirodnih znanosti u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti, dok drugi krug okuplja pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo. Članovi timova koji se izbore za prva tri mjesta osvojit će vrijedne nagrade, a nagrada očekuje i školu iz koje stigne najveći broj prijava. O uspješnosti timova đurđevačkih gimnazijalaca u natjecanju govori podatak da su dosada svake godine sudjelovali u samom finalu natjecanja i postigli izvrsne rezultate.


 


[OPŠIRNIJE]Eko fotografije za veljaču i ožujak 2016.
Irena Tišljar / datum: 28. 3. 2016. 12:42

Najuspješnije eko fotke za mjesec veljaču u sedmom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje eko fotografije pod nazivom EkoFoto 2015./2016., su fotografija  "Suton" Karla Antolaša iz 3.a  te fotografija "Buđenje" učenice Ines Šantek iz 2.a razreda.

Za mjesec ožujak najuspješnije eko fotografije po mišeljenju Prosudbenog povjerenstva su fotpgrafija "Zajedništvo" učenice Paule Šiptar iz 3.a te fotografija  "Rijeka snova, vrelo nade" čija je autorica Lea Matulec iz 2.a razreda. Svim autorima zahvaljujem na poslanim prekrasnim fotografijama te potičem ostale gimnazijalce da promatraju prirodu oko sebe, uočavaju promjene i fotoaparatom zabilježe te divne trenutke prolaznosti života.

Teme za mjesec TRAVANJ:

 1. Dan planete Zemlje
 2. Održivost i ekologija
 3. Voda
 4. tema po izboru

[OPŠIRNIJE]Eko fotografija za siječanj 2016.
Irena Tišljar / datum: 24. 2. 2016. 20:41

Veliki hrvatski znanstvenik svjetskih razmjera Nikola Tesla oduvijek je bio očaran prirodom. Njegova poznata rečenica: "Nema stvari koja bi bila tako vrijedna poučavanja kao priroda" govori o vrijednosti prirode koja poput živog nadahnjuje nudeći neprocjenjivo bogatstvo različitosti.

Stoga naš EkoFoto natječaj na kreativan i jedinstven način nadahnjuje učenike da pronalaze te skrivene ljepote prirode koje se nalaze svugdje oko nas. Autori najbolje eko fotke za mjesec siječanja su Paula Šiptar iz 3.a i Miljana Banjac iz 1.b.

 

 


[OPŠIRNIJE]Njemački jezik u Đurđevcu – Uspješna komunikacija-uspješno učenje
Nevenka Lončar / datum: 18. 1. 2016. 15:32
Završna riječ na Državnom skupu u Đurđevcu

Održan je državni stručni skup za učitelje i nastavnike njemačkog jezika

u Hotelu Picok i OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu od 7. do 9. siječnja 2016. 

Na  svečanom otvaranju stručnog skupa koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje nazočne nastavnike njemačkog jezika ( njih oko 120) pozdravile su savjetnice za njemački jezik: Izabela Potnar Mijić, prof.  i Vita Žuborski Kovačić, prof., a u ime domaćina ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana  Đurđevac, Marijan Vinković i ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Nevenka Lončar.


[OPŠIRNIJE]Najava niza aktivnosti u eko projektu "ODRŽIVI RAZVOJ"
Irena Tišljar / datum: 18. 1. 2016. 09:54

Cilj obrazovanja za održivi razvoj je djelovati u skladu s principima održivog razvoja te potaknuti učenike, djelatnike, suradnike i roditelje da svojim radom i primjerom pokažu kako se može djelovati održivo. Održivi razvoj je koncept koji integrira gospodarski uspjeh, kvalitetu okoliša i društvenu odgovornost. Kroz projekte održivog razvoja proučavamo prirodu na kritičan način uz iskustveno učenje. Nizom akcijskih istraživanja i mini projekata učenici su uključeni u niz projekata Održivog razvoja. Sakupljamo plastične boce u akciji "Do knjige bez brige", odvajamo otpad reciklirajući stari papir i tekstil u suradnji s udrugom UZOR, posadili smo lukovice žutih šafrana u sklopu The Crocus project i planiramo posjetiti izložbu Anne Frank postavljenu u Srednjoj školi Koprivnica da bismo se na taj način prisjetili svih žrtava holokausta. Uz pomoć profesora informatike Tomislava Ostojića izradili smo prekrasan gimnazijski kalendar s eko fotografijama naših učenika. Planiramo izradu novih straničnika da bismo obilježili pet godina županijskog projekta "Zajedno protiv pušenja". Za potrebe natjecanja Opisujemo sustave radimo tri istraživačka rada: Molekularna gastronomija (Sara Ritonja 3.a), Teorija determinističkog kaosa (Laura Lončar, 3.a) i Zajedno protiv pušenja (Lorena Švaco, 3.b).

 


[OPŠIRNIJE]Odabrana eko fotka za mjesec prosinac!
Irena Tišljar / datum: 18. 1. 2016. 09:31

Najuspješnije ekofotke za mjesec prosinac u sedmom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije pod nazivom EkoFoto 2015./2016., su fotografija Miljane Banjac "Jutarnje buđenje" iz 1. b razreda i fotografija Ivana Miletića "Kamuflaža" iz 2.b razreda. Svim autorima zahvaljujem na poslanim prekrasnim fotografijama te potičem ostale gimnazijalce da promatraju prirodu oko sebe, uočavaju promjene i fotoaparatom zabilježe te divne trenutke prolaznosti života.

Teme za mjesec siječanj:

1. Đurđevačkim ulicama cesta mog života teče / Ulicama moga mjesta cesta mog života teče
2. Bajka na dlanu
3. Tema po izboru

 

 


[OPŠIRNIJE]Eko fotografija za mjesec studeni!
Irena Tišljar / datum: 5. 1. 2016. 14:17

Najuspješnije eko fotke za mjesec studeni u sedmom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje eko fotografije pod nazivom EkoFoto 2015./2016., odabrali smo fotografiju "Ples leptira" Paule Šiptar iz 3.a te fotografiju "Šumski igrokaz" čija je autorica Lea Matulec iz 2.a razreda.

Zahvaljujemo vrijednim autorima na zanimljivim i brojnim fotografijama.

TEME ZA MJESEC PROSINAC:

1. Đurđevačkim ulicama cesta mog života teče / Ulicama moga mjesta cesta        mog života teče
2. Bajka na dlanu
3. Proučavanjem prirode protiv ovisnosti

 


[OPŠIRNIJE]Fotonatječaji-poziv za učenike!
Irena Tišljar / datum: 17. 12. 2015. 07:14

Pozivamo učenike naše gimnazije da se osim gimnazijskog EkoFoto natječaja uključe u još dva zanimljiva fotonatječaja:

1."Eko-fotka 2016." koju organizira OŠ Ferdinandovac na teme :

a) Pupoljci novog života
b) Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s         održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

2. Fotonatječaj u organizaciji Merkur osiguranja i Fotosofie na temu "Sreća je..."

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na predavanje 3D printanje hrane
Irena Tišljar / datum: 18. 11. 2015. 11:01

Pozivamo Vas na predavanje 3D PRINTANJE HRANE koje će održati univ. bacc. nutr. Tena Blažok, naša bivša gimnazijalka a sada uspješna studentica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, smjer nutricionizam. Predavanje će se održati u učionici 12 đurđevačke gimnazije u 11.30. u četvrtak, 19. studenog 2015.

Veselimo se Vašem dolasku!


[OPŠIRNIJE]Poziv na kviz o knjizi Kradljivica knjiga
Irena Tišljar / datum: 3. 11. 2015. 12:35

Pozivamo zainteresirane učenike na kviz o knjizi KRADLJIVICA KNJIGA koji su pripremile u sklopu međunarodnog projekta "The Crocus" voditeljica projekta Irena Tišljar, prof. te učenice 3.b i 2.b razreda. Kviz će se održati povodom Mjeseca knjige i školskih knjižnica u petak, 06. studenog 2015. u učionici 12 đurđevačke gimnazije s početkom u 17.15.

Molim prijavljene ekipe da sudjelovanje u kvizu potvrde te dođu na kratki dogovor u srijedu 04.11. 2015. u 14.45 u kabinet 13.

 


[OPŠIRNIJE]Kreativne gimnazijalke na radionici u Gradskoj knjižnici
Dušanka Vergić / datum: 28. 10. 2015. 20:37

Na kreativnoj radionici koju su za naše učenike organizirale knjižničarke Gradske knjižnice Đurđevac  u suradnji s kreativnim učiteljem Zoranom Vidakovićem nastali su odlični radovi koje možete pogledati u Gradskoj knjižnici Đurđevac.


[OPŠIRNIJE]Neka znanost bude s tobom-poziv na Junior Freshhh natjecanje
Irena Tišljar / datum: 23. 10. 2015. 09:39

Nakon izvrsnog uspjeha đurđevačkog tima IMI i ostvarenog trećeg mjesta u Junior Freshhh natjecanju pozivamo sve učenike da se uključe u novi krug online natjecanja čiji je cilj popularizacija prirodnih znanosti. Junior Freshhh je online natjecanje tročlanih timova u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti (matematika, fizika, kemija, biologija i geografija). Rok za prijavu je 30.10.2015.

 


[OPŠIRNIJE]Mudar razumije da davati znači dobivati - Rotary bal u Đurđevcu - Za stipendije učenicima
Nevenka Lončar / datum: 22. 10. 2015. 13:26
Osigurane stipendije za dvoje učenika

U Hotelu Picok je održan 16. listopada 2016. tradicionalni Rotary bal u organizaciji Rotary kluba Koprivnica, koji već petu godinu za redom od prihoda od aukcije slika, koje su donirali poznati umjetnici, slikari i kipari našeg kraja, pomaže stipendirajući talentirane učenike koprivničke Gimnazije Fran Galović i đurđevačke gimnazije.


[OPŠIRNIJE]"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"
Irena Tišljar / datum: 20. 10. 2015. 11:01

U tijeku je cjelogodišnja akcija skupljanja plastičnih čepova u sklopu eko projekta "Održivi razvoj". Plastični čepovi se svakodnevno bacaju u smeće a njihovom donacijom možemo pomoći oboljelima od leukemije i limfoma. Dovoljno je tako malo; uzeti vrećicu i sakupljati plastične čepove! Molimo sve da plastične čepove ostavljaju u učionici br. 12 u označenoj kutiji. Veće količine čepova mogu se ostaviti u kabinetu br. 13 kod profesorice Tišljar.


[OPŠIRNIJE]Dan kravate_18.listopada
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 14. 10. 2015. 15:32

 U ponedjeljak, 19.listopada, obilježavamo Dan kravate-dan dostojanstva i zajedništva.Dan kravate je 18.listopada, a tim danom se želi poslati snažna poruka vrijednosti ljudskih veza i obveza, komunikacije i stvaralaštva.  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan nepušenja-pozivnica
Jasna Horvat-Vlahović Irena Tišljar / datum: 22. 5. 2015. 12:27

Liga protiv raka i srednje škole naše županije pozivaju Vas na obilježavanje Svjetskog dana nepušenja koji će se održati u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije (dvorana, 1.kat) u četvrtak, 28. svibnja  2015. godine s početkom u 13 sati.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]"Čajanka u 3.b" - nastavak ekoprojekta Održivi razvoj
Irena Tišljar / datum: 12. 4. 2015. 20:56

„ U svako doba dana

          Šalica jedna,

                 Svaka je vrijedna.“

                                 (Mirko Rački, slikar)

Ovim riječima pozivamo vas da uronite u čaroban svijet mirisa i okusa, u svijet čaja...Nakon kratke prezentacije o povijesti čaja i njegovim vrstama te djelatnim tvarima u čaju koje ga čine toliko aromatičnim i posebnim, slijede nagradne senzorske analize različitih vrsta čajeva po izboru 3.b razreda i degustacija čajnih peciva.

"Čajanka u 3.b" je dio ekoprojekta "Održivi razvoj".

Cijeli događaj priređuju učenici 3. b razreda uz pomoć prof. Tišljar. 

Veselimo se Vašem dolasku!

Pozivnica je u privitku!

 


[OPŠIRNIJE]Eko fotografije OŽUJKA uz pregled ekoloških aktivnosti
Irena Tišljar / datum: 12. 4. 2015. 19:59

Najuspješnije eko fotografije za mjesec ožujak su fotografija "Jezerce" autora Ivana Miletića iz 1.b razreda i fotografija "U iščekivanju" autorice Sare Ritonje iz 2.a razreda. Pobjedničke fotografije tematski su vezane uz našu treću akciju "Oplaneti se i recikliraj" te smo na ovaj način obilježili Svjetski dan šuma i Svjetski dan voda.

Teme za mjesec travanj vezane su za nadolazeće ekološki važne datume odnosno:

10.04. Pješice u školu

20.04. Dan zaštite od buke

22. 4. Dan planete Zemlje

25.04. Svjetski dan drveta

26.04. Dan obnovljivih izvora energije 

Želimo Vam uspješan rad, bistro oko i mirnu ruku!

Najnovije fotografije pogledajte o u fotogaleriji škole, mapa 6. EkoFoto!


[OPŠIRNIJE]"Večer čokolade"
Irena Tišljar / datum: 4. 2. 2015. 11:37

Pozivamo Vas na "Večer čokolade" u sklopu ekoprojekta "Održivi razvoj" koja će se održati 06. veljače 2015. od 17-18 sati u učionici 12.

Učenici su pripremili zanimljivu prezentaciju o čokoladi, nagradnu igru, senzorske analize čokolade kao glavne kemikalije u našem ekoprojektu.

Garantiramo da su produkti naših kemijskih reakcija 100% jestivi i slatki!

Pridružite nam se i uživajte u nizu aktivnosti koje nas očekuju tijekom drugog polugodišta poput senzorskih analiza čaja, joge i pilatesa, zumbe, zdrave prehrane i drugih iznenađenja!

Pozivnica je u privitku!


[OPŠIRNIJE]Najbolja eko fotografija za mjesec prosinac
Irena Tišljar / datum: 22. 1. 2015. 20:19

Najbolje eko fotke za mjesec prosinac u šestom gimnazijskom EkoFoto natječaju su fotografija "Dolazak" učenice Paule Šiptar iz 2.a i fotografija "Drava" učenika Marka Vranića iz 3.a.

Teme za mjesec siječanj i veljaču su:

 1. Voda
 2. Stare kleti
 3. Kreativni pejzaž
 4. Flora i fauna

Molimo učenike da prilikom slanja obavezno navedu IME slike!

Najnovije fotografije za mjesec siječanj pogledajte u fotogaleriji škole!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za predstavljanje nove knjige Z. Seleša
Zdravko Seleš / datum: 3. 1. 2015. 08:22

[OPŠIRNIJE]Čestitka - Z. Seleš
Zdravko Seleš / datum: 3. 1. 2015. 08:20

[OPŠIRNIJE]Čestitka - Z. Seleš
Zdravko Seleš / datum: 3. 1. 2015. 08:17

[OPŠIRNIJE]Ekofotografija za mjesec studeni 2014.
Irena Tišljar / datum: 8. 12. 2014. 12:39

Najbolje ekofotke mjeseca studenog u šestom gimnazijskom EkoFoto natječaju su fotografija "U carstvu gljiva" učenice Paule Šiptar i  fotografija "U potrazi za skloništem" učenice Tihane Ban. Obje učenice idu u 2.a razred.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Održivi razvoj-poziv za predavanje!
Irena Tišljar / datum: 24. 11. 2014. 11:39

Pozivamo sve zainteresirane učenike na predavanje o održivom razvoju koje će biti održano u srijedu 26. studenog 2014. s početkom u 17.15 u učionici broj 12.

Profesorica Irena Tišljar će kroz kratki slikokaz objasniti što znači djelovati održivo, koliko je važan odgoj i obrazovanje za održivi razvoj za podizanje ekološke osviještenosti te zašto je ekopismenost važan dio osobnog razvoja.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Junior freshhh-poziv za natjecanje
Irena Tišljar / datum: 20. 11. 2014. 15:07

Junior Freshhh je Inino online natjecanje za srednjoškolce u prirodnim znanostima. Timovi od tri učenika mogu osvojiti vrijedne nagrade rješavajući izazovne i zanimljive zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa. Natjecanje se provodi  na razini MOL Grupe, a u proteke četiri godine održavanja okupilo je više od 8 tisuća učenika, talenata iz područja prirodnih znanosti.

 


[OPŠIRNIJE]European DNA Day 2015-poziv za natjecanje
Irena Tišljar / datum: 20. 11. 2014. 09:00

U sklopu svojih edukacijskih aktivnosti a s ciljem promicanja bioloških znanosti i poticanja aktivnosti u području genetike, Europsko društvo za humanu genetiku (ESHG) u suradnji sa nacionalnim organizacijama organizira DNA Day Essay Contest 2015“. Krajnji rok prijave eseja je 15. ožujka 2015.

Teme ovogodišnjeg eseja su:

 

 1. Do you think genome sequencing will impact on your future life? Give examples of what you  would want and what you would not want to happen because of genome sequencing.
 2. How can you explain human complexity when we have so few protein coding genes, e.g. about 5,000 less than a cucumber?

 


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija listopada 2014.
Irena Tišljar / datum: 9. 11. 2014. 23:14

Najzanimljivija ekofotka mjeseca listopada u šestom gimnazijskom EkoFoto natječaju je fotografija "Pogled u budućnost" učenika Leonarda Ljubića iz 4.a. 

Zahvaljujemo vrijednim autorima fotografija na zanimljivim te brojnim poslanim fotografijama.

Podsjećamo da je uz svaku sliku OBAVEZNO navesti ime slike!

U tijeku je odabir loga za 6. EkoFoto natječaj pa pozivamo učenike da svoje kreativne i maštovite prijedloge u digitalnom obliku predaju do 15.12.2014. profesorici Tišljar i profesoru Ostojiću. 

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na radionicu "Zajedno protiv pušenja"
Jasna Horvat-Vlahović Irena Tišljar / datum: 30. 10. 2014. 12:01

Pozivamo učenike prvih razreda na radionicu i predstavljanje projekta "Zajedno protiv pušenja" u ponedjeljak 03. studenog 2014. koja će se održati u školskoj knjižnici s početkom u 13 sati. Radionicu će voditi učenice edukatorice iz 4.b razreda koje vrijedno i predano rade u projektu od samog početka.


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija travnja kao uvod u odabir ekofotografije godine!
Irena Tišljar / datum: 15. 5. 2014. 09:56

Jedna od dvije pobjedničke ekofotografije za mjesec travanj " Konačno na cilju" na najljepši način vodi nas u završnicu jubilarnog petog EkoFoto natječaja. Na kraju nastavne godine kada se zbrajaju uspjesi i postignuća, te se opraštamo od naših maturanata, prekrasne fotografije Ane Ščuka iz 2.a i Paule Šiptar iz 1.a daju nam potvrdu da ukoliko želimo nešto naučiti i postići-samo trebamo pronaći najbolji način..

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Jubilarni peti EkoFoto-ekofotografija ožujka
Irena Tišljar / datum: 27. 4. 2014. 20:20

Jubilarni peti EkoFoto natječaj poklopio se s obilježavanjem 50.-te obljetnice đurđevačke gimnazije. Odlučili smo napraviti malu retrospektivu najljepših ekofotografija pa smo nakon dviju postavljenih izložbi u školskoj knjižnici i učionici biologije i kemije, na rool-up ili pingvin plakatu prikazali ekofotografije učenika od prvog do jubilarnog petog EkoFoto natječaja.

Autor roll-up plakata je vrijedni i kreativni Filip Vujčić, učenik 3.a razreda koji je tijekom proljetnih praznika, uz ostale obaveze, osmišljavao izgled retrospektivnog pingvin plakata.

 


[OPŠIRNIJE]Vrijedni biolozi i kemičari
Irena Tišljar / datum: 24. 3. 2014. 23:36

Pravi istraživači nikad ne miruju! Upravo tako, vrijedni i marljivi biolozi i kemičari naše gimnazije proučavaju najnovije spoznaje iz biologije, kemije i ekologije te ih primjenjuju u svojim učeničkim projektima, natjecanjima i što je najvažnije-na konkretnim primjerima iz stvarnog života.

 


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija veljače
Irena Tišljar / datum: 24. 3. 2014. 21:01

Tema mjeseca veljače u jubilarnom petom EkoFoto natječaju, vezana je uz temu koju je naš Comenius tim prezentirao tijekom  Comenius domaćinstva u Đurđevcu početkom ožujka, a to je voda. Prema mišljenju Prosudbene komisije, najbolje ekofotografije na zadanu temu su ekofotografija Paule Šiptar iz 1.a pod nazivom "Sjećanja" te ekofotografija Kristine Jurić iz 4.a čije je ime "Bilogorska idila".

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Humanitarna prodaja uradaka Udruge " Mali princ"
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 11. 2. 2014. 15:22
Dana, 14.veljače   ( Valentinovo) u  prostoru srednjih škola Đurđevac , članovi Vijeća učenika Gimnazije Dr. I. Kranjčeva Đurđevac prodavat će po simboličnim cijenama kreativne uratke članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, poznatije kao „Mali princ“.
 

 

 


[OPŠIRNIJE]VEČER FRANA GALOVIĆA 6.2.
Zdravko Seleš / datum: 23. 1. 2014. 17:27

Najavljujemo večer posvećenu Franu Galoviću u kojoj sudjeluju naši!


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija prosinca 2013. i poziv za FOTO DANE MLADIH
Irena Tišljar / datum: 20. 1. 2014. 11:43

Pobjedničke ekofotografije za mjesec prosinac su fotografija Laure Lončar iz 1.a "Začuđeni lopoč" i  fotografija Paule Leščan iz 1.b "Mjesto za odmor".

Na samom kraju godine kada se zbrajaju uspjesi i postignuća te planiraju nove aktivnosti, zanimljive i nadahnute ekofotografije naših učenika pokazuju tendenciju prema većim postignućima.

Teme za mjesec siječanj su: VODA, POZDRAV IZ ĐURĐEVCA i slobodna tema.

U privitku su pobjedničke ekofotografije te poziv učenicima za zanimljivo fotonatjecanje...

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Čestitke i obavijesti
Zdravko Seleš / datum: 26. 12. 2013. 12:38

Prvo, svim bivšim i sadašnjim učenicima te kolegicama i kolegama želim čestitati Božić i zaželjeti sve najboljeu novoj godini. Čestitka je u prilogu!

Podsjećam i obavještavam:

1. Natječaj za rad posvećen Franu zatvaramo s krajem godine, imate jeoš nekoliko dana da pošaljete radove. Nosilac natječaja je Gradska knjižnica Đurđevac, gdje ćemo u drugoj polovici siječnja predstaviti najbolje radove i prvi obilježiti 100-godišnjicu smrti Frana Galovića - predstavit ćemo kalendar - plakat poezije đurđevačkog ogranka Matice hrvatske, a nastupit će i polovica recitatora s natjecanja "Prizavamo Frana 2013".

2. Literarne radove (pjesme, priče, ...) za Lidrano 2014. (domaćini smo županijskog natjecanja) pošaljite do 10. siječnja.

3. Dodatno sam uredio najbolje 1. školske zadaće i stavio nove upute o oblikovanju teksta uz svoju e-mail adresu. Molim da se svi pridržavaju tih uputa!


[OPŠIRNIJE]Završnica nagradnog natječaja "Zajedno protiv pušenja"
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 28. 11. 2013. 16:59

[OPŠIRNIJE]Literati - javite se na natječaje!
Zdravko Seleš / datum: 20. 11. 2013. 17:30

U prilogu objavljujemo natječaj županijske Lige protiv raka za esej koji treba poslati do 6.12. o.g., a ujedno obavještavam sve zainteresirane da je natječaj za literarni rad Gradske knjižnice Đurđevac na temu "Moje viđenje Frana" (bilo koja vrsta, ne mora direktno odgovarati naslovu!) za učenike đurđevačkih srednjih škola produžen do kraja godine, s rezultatima u siječnju na večeri na kojoj će nastupiti i dio recitatora s "Prizivamo Frana" i biti predstavljen kalendar - plakat poezije za 2014. godinu posvećen Galoviću. Radove možete poslati na moju e-mail adresu (imate je na mojim nastavničkim stranicama).

Prof. Z. Seleš


[OPŠIRNIJE]EKOFOTOGRAFIJA LISTOPADA 2013.
Irena Tišljar / datum: 12. 11. 2013. 18:40

Tema mjeseca listopada u petom EkoFoto natječaju, vezana je uz temu koju će naš Comenius tim prezentirati kroz mnogobrojne kreativne i zanimljive uratke u francuskom gradu Auxonnu.  Tema „Dan u životu kapljice“potaknula je učenike da promišljaju o značaju svake kapi za život ali i da promatraju kapljice kao metaforu života, prolaznosti i ustrajnosti.

Prema mišljenju Prosudbene komisije, najbolje ekofotografije na zadanu temu su ekofotografija "Vodeni planet" Paule Šiptar iz 1.a te ekofotografija " U potrazi za srećom" Marte Pintarić iz 1.a. 


[OPŠIRNIJE]"Lančana reakcija"-obavijest učenicima o prvom radnom sastanku!
Irena Tišljar / datum: 1. 10. 2013. 13:33

S današnjim danom i službeno je započelo natjecanje "Lančana reakcija"...

Izuzetno smo zadovoljni odazivom naših gimnazijalaca koji su se uključili u natjecanje "Chain reaction" i odlučili pokazati svoju kreativnost vođeni istraživačkom znatiželjom i željom za druženjem i zabavom. Jer, kemija je cool!

Više o samom natjecanju "Lančana reakcija" pogledajte na idućim linkovima: 
- objava za medije: http://goo.gl/ljBF8H 
- web stranica: www.chemgeneration.com/hr/chainreaction 
- Facebook adresa: www.facebook.com/ChemgenerationHrvatska 

Obavještavamo učenike koji sudjeluju u natjecanju "Lančana reakcija" da će se prvi radni sastanak radi odabira timova i raspodjele zadataka održati u četvrtak, 03. listopada 2013. u kabinetu biologije, kemije i fizike (13) s početkom u 12 sati!

 


[OPŠIRNIJE]Kalendar rada za nastavnike
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 28. 8. 2013. 09:44

[OPŠIRNIJE]Ekofotografija svibnja
Irena Tišljar / datum: 3. 6. 2013. 09:34

Pobjednička ekofotografija za mjesec svibanj "Pogled prema boljem sutra" na najljepši način ulazi u finale četvrtog EkoFoto natječaja. Na samom kraju nastavne godine kada se zbrajaju uspjesi i postignuća, prekrasna fotografija Bernarde Šimunic iz 3.a razreda daje nam nadu u nove početke i bolje sutra.


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija ožujka
Irena Tišljar / datum: 23. 4. 2013. 23:41

Najbolja ekofotka za mjesec ožujak u našem četvrtom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije, EkoFoto 2012./2013., prema mišljenju prosudbenog tima je fotografija  SPOKOJ autorice Arijane Tkalčec iz 3.b razreda.


[OPŠIRNIJE]Ekofotofografija mjeseca veljače
Irena Tišljar / datum: 18. 3. 2013. 16:22

Između pristiglih fotografija za najbolju fotografiju mjeseca veljače odabrali smo fotografiju koju je snimila Petra Ferenčić (Plesna haljina žutog maslačka) iz 3.b razreda i fotografiju koju je zabilježila Tea Tončić (Pčela), učenica 1.a razreda.

 

 


[OPŠIRNIJE]Najbolja ekofotka za mjesec siječanj!
Irena Tišljar / datum: 13. 2. 2013. 13:25

Najuspješnije ekofotka za mjesec siječanj u našem četvrtom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije, EkoFoto 2012./2013. je fotka učenice Katarine Ružman iz 3.b .

Pozivamo i ostale učenike da se uključe u natječaj jer autora najuspješnije ekofotke godine očekuje nagradno putovanje u sklopu Comenius projekta u Grčku!

U prilogu se nalazi pobjednička fotografija, propozicije za ovogodišnji ekofoto natječaj na temu „ Mi svi cijenimo (prirodne) elemente i izvore “ uz moto koji može biti inspiracija za nove ekofotografije!

 


[OPŠIRNIJE]Školski laboratorij slave-poziv na natjecanje!
Irena Tišljar / datum: 16. 1. 2013. 18:35

British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te CARNetom, objavio je poziv za natjecanje u prezentiranju znanstvenih tema iz srednjoškolskog gradiva.

Rok za prijavu prezentacija je 20. veljače 2013.

Na prošlogodišnjem Školskom laboratoriju slave sudjelovale su Anja Marušić i Renata Puhač, učenice 3. b razreda naše gimnazije. Njihov uradak pod nazivom"PMS-ne diraj lava dok spava" pogledajte na slijedećem linku:

http://mod.carnet.hr/index.php?id=1713&q=watch

 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ ZA NAJBOLJU PJESMU O VODI
Zdravko Seleš / datum: 11. 12. 2012. 21:42

Na nastavničkim stranicama prof. Seleša pogledajte natječaj pjesme o vodi i pročitajte njegovu pjesmu na tu temu kao primjer i moguću inspiraciju.


[OPŠIRNIJE]Najbolja ekofotografija za mjesec studeni
Irena Tišljar / datum: 7. 12. 2012. 09:07

Najuspješnije ekofotke za mjesec studeni u našem četvrtom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije, EkoFoto 2012./2013., prema mišljenju našeg tima su fotka Leonarda Ljubića iz 2.a  i Kristine Jurić iz 3.a.

 


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata FOI-a
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 27. 11. 2012. 09:35

Ovim putem obavještavamo učenike o  Danu otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Dan otvorenih vrata održat će se 07.12.2012. (petak) u dva termina - 14 i 18 sati. Dobrodošli ste u bilo koji od navedenih termina.


[OPŠIRNIJE]Ekofotke listopada 2012.
Irena Tišljar / datum: 12. 11. 2012. 08:41

Za najuspješnije ekofotke mjeseca listopada u našem četvrtom gimnazijskom natječaju za odabir najbolje ekofotografije pod nazivom EkoFoto 2012./2013., odabrali smo fotografiju Anje Marušić iz 3.b i fotografiju Leonarde Štefec iz 1.b.


[OPŠIRNIJE]EkoFoto 2012./2013.
Irena Tišljar / datum: 3. 10. 2012. 23:41

Četvrti gimnazijski  natječaj za odabir najbolje ekofotografije EkoFoto 2012./2013. započeo je slanjem vrlo lijepih i zanimljivih učeničkih fotografija koje možete pogledati u fotogaleriji škole.

Posebnost EkoFoto natječaja je sposobnost prepoznavanja posebnosti trenutka  koji ostaje zabilježen na fotografijama kao trajni podsjetnik na neprekidnu i nezaustavljivu prolaznost života.

 


[OPŠIRNIJE]MLADIĆI I NASILJE: Regionalni trening za trenere
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 28. 9. 2012. 17:46

U prilogu se nalaze informacije o Regionalnom treningu za trenere koji će održati u Sarajevu od 28.10-2.11.2012.


[OPŠIRNIJE]Ekofotografija godine!
Irena Tišljar / datum: 21. 9. 2012. 00:14

Vi vidite stvari i pitate „ZAŠTO?“ , a ja sanjam o

stvarima kojih nije bilo i pitam “ZAŠTO NE?“.

George Bernard Shaw 

 

Moto našeg gimnazijskog natjecanje za najbolju ekofotku govori o različitosti poimanja svijeta oko sebe. Upravo se tu nalazi ideja vodilja koja je rezultirala zanimljivim i nadahnutim učeničkim i nastavničkim fotografijama.

U natječaju EkoFoto 2011./2012. sudjelovali su zainteresirani učenici i nastavnici naše gimnazije prema propisanim propozicijama natječaja.

Prema mišljenju članova prosudbene komisije za odabir eko fotografije godine, najuspješniju eko fotku snimila  je učenica sadašnjeg 4.b razreda Magdalena Šabarić.

 

 


[OPŠIRNIJE]Nek´nas Drava spoji-izlet drugih razreda na Šodericu
Irena Tišljar / datum: 28. 6. 2012. 23:32

Učenici 2.a i 2.b razreda naše gimnazije 19.06. 2012. i njihovi razrednici išli su na jednodnevni izlet u organizaciji  Drava dokumentacijskog centra a u sklopu projekta „Nek´ nas Drava spoji“.

Spoznali smo da je upoznavati ljepote vlastitog kraja u društvu prijatelja najdragocjenije iskustvo.


[OPŠIRNIJE]Đurđevački pijesci-terenska nastava
Irena Tišljar / datum: 18. 5. 2012. 15:23

U subotu, 11. svibnja 2012. učenici 4.b, Josip Horvat, prof. geografije i Irena Tišljar, prof. biologije posjetili su poseban geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci.


[OPŠIRNIJE]Green Teen-poziv za natjecanje!
Irena Tišljar / datum: 27. 4. 2012. 23:03

Pozivamo Vas da se prijavite i  uključite u  vrijednu ekološku akciju čiji je cilj izbor najbolje tinejdžerske fotografije i najbolje srednje školu u Hrvatskoj!

Pokažimo zajedno koliko je važno očuvati okoliš te brinuti o prirodnim ljepotama naše zemlje.


[OPŠIRNIJE]Ekofotka veljače!
Irena Tišljar / datum: 12. 3. 2012. 10:29

Za ekofotografije mjeseca veljače odabrali smo dvije zanimljive ekofotke koje na različit način prikazuju svu osebujnost prirode i mjeseca veljače koji nas je iznenadio hladnoćom i obilnim snijegom.

To su ekofotografija Ele Ban iz 3.b pod nazivom Red u neredu i ekofotografija Leonarda Ljubića iz 1.a koja se naziva Magleno jezerce.

 


[OPŠIRNIJE]Izložba ekofotografija učenika i nastavnike naše gimnazije!
Irena Tišljar / datum: 20. 2. 2012. 10:18

U našoj školskoj knjižnici postavljena je izložba ekofotografija učenika i nastavnika naše gimnazije kao vrhunac prošlogodišnjeg natjecanja u odabiru najbolje ekofotografije u školskom natječaju EkoFoto X./XI. .

Odmorite oči te odbacite sumorne misli i brige promatrajući ljepote prirode uhvaćene u njenim najskrovitijim trenucima.

 

 


 


[OPŠIRNIJE]PRIZORI IZ ŽIVOTA-fotonatječaj!
Irena Tišljar / datum: 20. 2. 2012. 09:16

Prava poslastica za ljubitelje fotografije a posebno za sudionike školskog natjecanja u odabiru najbolje ekofotografije, EkoFoto 2011./2012.

 


[OPŠIRNIJE]Dan drugačije nastave_30.3.
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 14. 2. 2012. 14:44

U našoj se školi već tradicionalno jedan nastavni dan organizira na drugačiji način. Već je tradicija da je to dan uoči proljetnih praznika, točnije ove godine 30. ožujka (petak) u prijepodnevnim satima.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u našoj školi!
Jasna Horvat-Vlahović / datum: 13. 2. 2012. 13:48

"Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti."         Mahatma Gandhi


[OPŠIRNIJE]Najbolja ekofotografija-siječanj 2012.
Irena Tišljar / datum: 2. 2. 2012. 22:11

Za najuspješniju ekofotografiju siječnja gimnazijskog EkoFoto 2011./2012. natječaja, odabrana je fotografija Dunje Bonačić iz 3.a pod nazivom "Nestvarna lakoća postojanja".

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Pročitajte nove i stare (2005./06.)najbolje šk. zadaće
Zdravko Seleš / datum: 27. 1. 2013. 21:39

Na mojim nastavničkim stranicama pročitajte najbolje stare (iz školske godine 2005./06.) i nove, 1. i 2., školske zadaće.

Prof. Z. Seleš


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju