preskoči na sadržaj

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Login
Rasporedi sati
Važne stranice

Školske vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Podjela njemačkih jezičnih diploma i priprema za polaganje ispita DSD II
Autor: Silvija Domović, 5. 11. 2018.

Fakultativna nastava njemačkog jezika na našoj školi je  već deset godina primjer dobre prakse, gdje učenici imaju priliku poboljšati  i produbiti svoje znanje jezika, pripremajući se tako za polaganje ispita koji im omogućuje stjecanje Njemačke jezične diplome. Niži stupanj ispita, tzv. DSD I ( A2/B1) , polaže se na temelju znanja i pripreme na redovnoj nastavi, dok je za pristupanje višem stupnju – DSD II ( B2/C1) potrebno pohađati fakultativnu nastavu koju vode profesorice njemačkog jezika Silvija Domović i Lelija Štauber.

Slike se nalazu prilogu.


Prošle je godine DSD I ispit uspješno položilo 20 učenika naše škole, a svečana podjela DSD I diploma održana je u ponedjeljak, 29.10.2018. Diplome je učenicima uručio prof. dr. Ulrich Dronske, naš dugogodišnji suradnik i koordinator DSD programa u Hrvatskoj. Tom su prigodom učenici 3. razreda pripremili kraći  program, a g. Dronske ih je pohvalio  i dodatno motivirao za učenje njemačkog jezika.

 Tog istog dana u našoj je školi gostovala grupa bjelovarskih maturanata sa svojim profesorima, a povod je bila priprema za polaganje ispita DSD II koji se polaže krajem studenog svake godine. Ova suradnja đurđevačkih i bjelovarskih učenika i profesora traje već godinama i odlična je prilika za razmjenu iskustava i provedbu zajedničkih projekata. Prvi dio radionice održan je u Bjelovaru 4. 10.2018., a drugi kod nas u Đurđevcu. Pod vodstvom prof. Dronskog učenici su detaljno ponovili sve dijelove sastavka na pisanom dijelu DSD II ispita, stavljajući težište na analizu dijagrama i statističkih prikaza, parafraziranje teksta i argumentaciju.

Cjelokupno druženje trajalo je od 9.00 – 14. 00 sati, nakon čega su naši gosti posjetili  utvrdu Stari grad sa svim pripadajućim sadržajima.

Od srca čestitamo svim diplomantima, a maturantima želimo puno uspjeha u polaganju DSD II ispita!

 Priloženi dokumenti:
slike.docx (1.36 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju